вторник, 10 авг 2010 г. 14:13 ч.

Комплекси

За показността или какво е да имаш пари в България

Pet Roll

За показността или какво е да имаш пари в България

Лятото е най- пoдходящият сезон за демонстрация на скъпи придобивки. На конкретни места по Черноморието спокойно можем да кажем, че сме на авто изложба. Проблемът обаче е, къде е границата на показността?

В България е много важно да си богат. Ако не всеки може, то поне всеки иска. Парите са необходими преди всичко за дрехи, автомобили, яхти и нагоре. Когато разполагаш с подобни придобивки, печелиш вниманието на другите, особено на жените. Най- важното е останалите да ги е страх! По улиците всяка изключително скъпа кола има право на  маневри, за които пътните полицаи остават слепи. За сметка на това пък остава удоволствието, че другите са "мишоци" и ти завиждат.

Най- интересните места по Черноморието са тези, които събират "елита". Там можете да видите автосалон, модно ревю и всичко, което съпътства приятното чувство на суета. Разбира се не може да мине без огромна доза поп фолк, диалект и невъздържано поведение.

В България малките момчета мечтаят да имат много скъпи коли, защото не могат да си намерят приятелка. По тази причина дават мило и драго, теглят кредити и затъват в дългове, само за да впечатляват.  Случаят "Давид и Елеонора" не е единствен. Когато малките грозни и бедни момчета станат големи грозни и богати елементарни мъже, споменът от отхвърляне в детството ги стимулира да демонстрират на всяка цена огромния си успех с пари, коли и жени. Ценностна система в повечето случай им звучи като съседка на Слънчевата такава. А и в крайна сметка най-важното е да се вижда какво е материалното състояние.

Ако в Европа директорите на банки се придвижват с колело, то в нашата страна това би било престъпно! Да не говорим , че ако имаме яхта пък, е идеално да я наместим пред най-многолюдния плаж, за да видят всички на какво е способна човешката мисъл. Подобен случай имаше във Варна, където 5 големи плавателни съда бяха спрели почти на плажа. Може би причината е, че хората вътре са благородни и искат да са по-близо до народа.

В този смисъл показността в България е потресаваща. Ако хората са завистливи, няма ли вариант някой да ги провокира да бъдат такива? Прекалено малко са тези, които се фокусират върху личността, мисленето и интелекта. Всичко е пари, суета и show off!

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Валентин Георгиев - 19:47, 10 авг

    Единствено с тази показност си показваме простотията..но както съм казвал и преди-на балканите смеее..Не зная защо манталитета ни е такъв-сигурно отговора не е много лесен.Но как така всичко се превърна в чалга,алкохол и ПОКАЗНОСТ до небето..младите хора нямат нокаква ценностна система,ако някой пък каже не дай боже че е прочел някоя книга и не 19 год..Но както казва авторката на статията благородниците са близо до брега и народа-ако искате да ги видите идете на плажа в Варна.Няма да се наложи да чакате дълго-все ще дойде някоя яхта.

Напиши коментар

Коментари