понеделник, 23 авг 2021 г. 11:35 ч.

Полезни съвети

Бизнесдамата Ваня Ламбева: Дори и в кризата търговията със скъпоценни камъни процъфтява

Blife.bg

Бизнесдамата  Ваня Ламбева: Дори и в кризата търговията със скъпоценни камъни процъфтява

Бизнесдамата Ваня Ламбева е позната в светските среди с колекционерската си страст към произведения на изкуството, скъпи бижута и камъни с висок карат. С годините тя натрупва солидни познания за това свое хоби, чете много, посещава аукциони в Сингапур, Монако, Ница и др.

„Много бизнеси фалираха по време на пандемията, но не и бизнесът със скъпоценни камъни. Търговията с бижута, с произведения на изкуството и с колекционерски автомобили процъфтява“.

Това сподели Ваня Ламбева пред медията ни на въпрос дали е удачно да влагаме парите си в бижута по време на криза и допълва:

„Локдауните накараха много бизнесмени да преразгледат приоритетите си. Вече не можеше да се инвестира в скъпи пътувания и курорти. Дори тези, които предпочитаха да хапват в луксозни ресторанти, трябваше да останат вкъщи. Борсовите пазари станаха несигурни, това е причината инвестициите в бижута и диаманти отново да станат предпочитани.

Тази година се търсеха скъпоценни камъни и бижута  в Далечния изток и в Америка. В Европа по-малко. Интересът в Израел също е голям. Цените на тази стока са стабилни и не се влияят от търсенето и предлагането.

Липсват каквито и да е било развлечения заради карантината. Затворени по домовете си, хората ограничиха дори купуването на дрехи. Но едно бижу никога не излиза от мода. Скъпоценният камък е скъп подарък и след десетилетия, добро наследство за деца и внуци. Освен инвестиция в кризата, диамантите например се оказват и спасителни инструменти. За някои семействата сега са „черните дни“ и са принудени да продават останали от дедите им украшения. А когато инвестициите са само в камъни, без да са вложени в бижута, ликвидността е по-лесна“, разкрива Ваня Ламбева.

Ваня Ламбева е родена в София в семейството на дипломат. Дълги години е живяла в различни държави по света. Завършила е английска гимназия, има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг. Била е кмет на с. Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. През 2016г. създава Асоциацията „Дива Земя”. Организатор е на първата детска асамблея „Земята на децата”.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • vaniq - 15:22, 23 авг

    на ко е била кмет?

Напиши коментар

Коментари