сряда, 15 мар 2023 г. 09:09 ч.

Визуално изкуство

Художникът Думисани Каримански с номинация за награда за за полет в изкуството „СТОЯН КАМАБРЕВ“ 2023

Blife.bg

Художникът  Думисани Каримански с номинация за награда за за полет в изкуството „СТОЯН КАМАБРЕВ“ 2023

Победителят в категория „Визуално изкуство“ е избран заради страстта му да пресъздава емоциите и вълненията на младото поколение.

Двадесет и седем годишния художник Думисани Карамански е победител в категория „Визуално изкуство“ за тази година. Kартините му вълнуват по необикновен начин. Носител е на множество отличия. Едно от най-емоционалните преживявания за него е частието му в арт-проекти като Резиденция “Малка птичка Художник” в с. Лещен. Следват „MADE IN LESHTEN Vol. 2“, галерия “Little Bird Place”, София през 2020.

Един от най-значимите му успехи е поканата от Весела Ножарова, която го избира в селекцията ART START 2022 в галерия Credo Bonum. Истинското признание за Думисани идва с 1-та награда за “Млад български художник 2021” в Национална изложба - конкурс за живопис и скулптура 2021, СБХ, галерия „Райко Алексиев”, София. Многопластовият му талант го отвежда и до киното, където вече има няколко роли. Участва във филма на Валери Милев – Bullets Of Justice, записва роля във филм на младия кинорежисьор Виктор Иванов, а през 2023-а година ще видим Думисани и в трилъра The Wheels Of Heaven на Бен Чарлз Едуардс. Думисани Карамански ще получи своя плакет на победител в категория „Визуално изкуство“ на 24-и април, когато за четиринадесети пореден път предстои Официалната Церемония за връчване на най-елитния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“.

„Аз се описвам чрез картините. Давам възможност на другите да видят моя полед към света.“- споделя за изкуството си Думисани. Освен Думисани, ето и останалите победители в различните области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни артисти са нашето бъдеще: любимецът на Дисни, който може да озвучи сам 50 филмови героя Петър Байков, изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, изгряващата звезда на българското кино Елеонора Иванова и първият български бандонеонист Стоян Караиванов. Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв! Най-важното обаче е, че не само той, но и останалите четирима ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „Стоян Камбарев” ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава на живо публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). Финалисти тази година са Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова. Водещ на Галата отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции! Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и приятелството на IDEAcomm, Косанин Парк, Технополис, MERCI, Катaржина Естейт и SSG. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Вижте повече за Думисани Карамански https://youtu.be/2JM46-mQ_J0 Вижте всички номинирани в кратко филмче https://www.youtube.com/watch?v=FcbT8roPDDI

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари