четвъртък, 31 авг 2023 г. 08:25 ч.

Кауза

Мисис България доведе у нас молдовски кмет

Blife.bg

Мисис България доведе у нас молдовски кмет

Темата за бесарабските българи е изключително важна и част от кампанията на миската тъй като самата тя е с такива корени.

Носителката на титлата „Мисис Бьлгария Вселена" Оксана Желяпова срещна кмета на Свети Влас, Иван Николов с мол-довския му колега Георги Попов.

Инициативата е част от каузата на Желяпова за опазване на българските корени и традиции, както й насьрчаването и сплотяването на българските общности , живеещи в чужбина. Г-н Попов е кмет на гр. Твьрдица, който e известен с това, че там живее голяма част от бесарабските българи. Темата за бесарабските българи е изключително важна и част от кампанията на миската тъй като самата тя е с такива корени. В рамките на кампанията Желяпова подпомогна български читалища в Молдова, като рам бяха изпратени учебници и др материали .

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари