вторник, 26 сеп 2023 г. 11:09 ч.

Да мислим със сърцата си

Георги Симеонов – JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

Blife.bg

Георги Симеонов – JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

В актуалния си проект „Нека мислим със сърцата си“ (Let’s think with our hearts!) JJ призовава да преодолеем войната с мир

Лятото на 2023-а година бе доста динамично и интересно за атрактивния изпълнител. Пътешествието му премина през няколко държави, където успя да съчетае работните си ангажименти с неформални срещи и почивка. Самият той признава, че артистичният свят преминава през огромни предизвикателства. Последствията от Covid-19-пандемията бавно отшумяват, но катаклизмите и конфликтите, които разтърсват света отекват дълбоко в душата на всеки творец. „Написах тази песен за Деня на Мира с надеждата да докосне сърцата на хората и те да имат една цел - Мир на Земята. Повече от една година сме свидетели на братоубийствената война между руснаци и украинци. Всеки ден загиват хиляди хора. Време е да мислим със сърцата си и всички да помогнем да има мир. Гласът на сърцето ми говори, че само когато има мир, има любов и радост. Има Живот! Мирът е Живот! Войната е смърт! Никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност! Моят призив е да се опитаме да преодолеем войната, апелирайки пред целия свят за мир!“ – споделя с болка в сърцето Георги Симеонов.

Песента е на английски и е посветена на Международния ден на мира, който светът чества на 21-и септември. Общото събрание на ООН на своята 57-а среща през 1981 г. обявява третия вторник на всеки септември, деня на откриването на Общото събрание, за „Международен ден на мира“. Години по-късно с решение на Общото събрание от 7 септември 2001 г. и под номер A/RES/55/282 21 септември е приет за Ден на мира. В Деня на мира Организацията на обединените нации има за цел да повиши осведомеността за предотвратяването на конфликти и изграждането на мира по света. Всеки 21 септември „Камбаната на мира“ бие в централата на ООН. Построена от Япония, за да отбележи „хуманитарното“ клане във войните, тази камбана е отлята от монети, дарени от деца от всички континенти с изключение на Африка, и е подарък от Асоциацията на ООН на Япония като „напомняне за човешката цена на войната“; надписът отстрани гласи: „Да живее абсолютният световен мир“. Текстът на Let’s think with our hearts! е дело на Георги Симеонов - JJ. Върху музиката той работи с Лукас Оскар, който е и музикален продуцент на проекта. Аранжиментът е дело на Борислав Миланов, Лукас Хилендбранд. Премиерата на лирикс-видеото към Let’s think with our hearts е на 21-и септември в You Tube канала на Георги Симеонов – JJ.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари