вторник, 26 сеп 2023 г. 11:13 ч.

Помощ

Започва кандидатстването за Академия за местни предприемачи 7.0, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“

Blife.bg

Започва кандидатстването за Академия за местни предприемачи 7.0, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“

До сега 25 проекта са подкрепени с финансиране в размер на 163 000 лева.

В тазгодишното издание наградният фонд вече е 35 000 лева. До 23 октомври предприемачи с бизнес идеи от тютюнопроизводителните региони могат да кандидатстват в тазгодишната Академия за местни предприемачи 7.0. Обучителната програма е специално създадена за хора с предприемачески идеи от районите на Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра и се реализира от Център "Ринкър" към фондация „Бикоуз – в помощ на благотворителността“ с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“. Единственото условие към участниците е да имат идея за стартиране или развитие на устойчив бизнес в един от посочените тютюнопроизводителни региони. Ето какво споделят някои от финалистите в предишното издание на Академията за местни предприемачи Candivs Candles: „В Академията на Ринкър поставихме истинските основи на нашия бизнес.“ Те са превърнали хобито си в бизнес, изработвайки ръчно ароматни свещи, създадени от натурални восъци и вдъхновяващи аромати със специални послания.
 
„Академията ми помогна в доста аспекти още от запознанствата и обмяната на опит с останалите участници, с лекторите и с журито. Цялото преживяване беше много положително и изпълнено с емоции! Разбира се, това че сме част от победителите, които получиха безвъзмездно финансиране, е огромна помощ, тъй като това даде старт на реализирането на нашата идея. Предварителните ми нагласи също бяха положителни, някак знаех, че няма да съжалявам. И това излизане от зоната на комфорт определено се случи по най-добрия начин.“ – заявяват класираните на трето място Симона Боева и Румен Боев от Хасково, които в миналогодишното издание спечелиха 6 000 лв. за техния проект „Усмихнатите творения“ – ръчно изработени индивидуални подаръци за деца и възрастни. Проектът “Вавакада” от Силистра е големият победител от Академия за местни предпримачи 6.0 с награда от 10 000 лв. Зад това необичайно име стоят Владислав Костов и Даниела Костова - брат и сестра, които съчетават високотехнологично 3Д принтиране и принципа на кръговата икономика в родния си град. Бизнес моделът им е с напълно затворен цикъл - от събирането на пластмасови бутилки, през шредиране и гранулиране на събраната пластмаса, производство на филамент и изработка на нови арт материали от рециклирана пластмаса.
 
Участието в Академията за местни предприемачи е безплатно, а кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889 до 23 октомври 2023. Одобрените кандидати ще участват в поредица от практически насочени обучения с ментори с дългогодишен бизнес или преподавателски опит. По време на обученията ще бъдат разработени бизнес планове на проектите, ще има дискусии на тема продажби, маркетинг и съвместно ще бъдат подготвени презентации за представяне на проектите пред журито на програмата, което ще определи победителите в Академия за местни предприемачи 7.0. Разходите на избраните участници за път и настаняване по време на обученията, които ще се проведат в София, ще бъдат изцяло покрити от организаторите. Представянето на най-добрите идеи пред журито на Академията и определянето на големите победители ще се състои на в края на месец януари 2024 г. Както и в предишните шест издания на Академията за местни предприемачи, наградният фонд се предоставя от Филип Морис България, като тази година дори е увеличен до общ размер от 35 000 лв.
 
През септември и октомври екипът на Център "Ринкър" ще проведе поредица от информационни срещи на място в различни градове от регионите на програмата, за да улесни потенциалните кандидати. Експерти ще представят програмата, ще разкажат какво включва обучението, какви бизнес проекти ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси. Едновременно с това ще бъдат проведени и два уебинара, които ще дадат възможност на желаещите да зададат своите въпроси дистанционно.
 
Повече информация: https://www.rinkercenter.org/bg/accelerators/akademia-za-mestni-predpreimachi-2023.html Кандидатствай тук: https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889 Последвайте нашата Facebook страница: https://www.facebook.com/RinkerCenter/ "Академия за местни предприемачи" е специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителни региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2023".
 
 
 
 


BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари