четвъртък, 18 апр 2024 г. 12:58 ч.

Инвестиция

Лили Иванова дава половин милион за изгоряла кръчма, превръща я в музей

Blife.bg

Лили Иванова дава половин милион за изгоряла кръчма, превръща я в музей

Фондацията на легендарната певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе под наем някогашния емблематичен ресторант

Примата на родната популярна музика Лили Иванова е хвърлила око на един от най-апетитните терени в Морската градина на Бургас, а мераците й тепърва ще провокират коментари.

Фондацията на легендарната певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе под наем някогашния емблематичен ресторант "Кралско село", бивш "Бургаски вечери", който се намира непосредствено до Летния театър в Приморския парк, собственост на "Благоустройствени строежи" ЕООД.

Бургазлии помнят, че култовата кръчма бе от предпочитаните места за жители и гости на града - с перфектно меню и изискан вкус, но след като през 2017 г. избухна в пламъци, рейтингът му се срина и през последните години не работи.

От докладната записка на заместник-кмета по Финанси, бюджет и икономика Станимир Апостолов става ясно, че Фондацията иска да терена под наем за 10 години, с цел да го превърне в многофункционален културен център, носещ името "Saloon LI", пише "Флагман". 

"Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обекта.

Културния център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност. 

В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.", пише в докладната записка на Апостолов.

Посочено е още, че целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.

За сключване на договор за наем над 3 години е необходимо решение на Общинския съвет на Бургас. В края на месеца, когато се проведе общинската сесия и искането бъде гласувано, ще стане ясно дали Лили Иванова ще се настани в най-желания от бизнеса имот в Морската градина на Бургас. 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари